Armed Well For Even The Toughest Job. Anywhere On Earth.
Latest News

Демонстрираха “АрмаТрак” трактори в полеви условия

Маневрен трактор, който харчи с 30% по-малко гориво и има по-голяма мощност в сравнение с другите машини в своя клас, предлаган с 2 г. гаранция, бе представен в различни региони на страната. Полеви демонстрации на трактори „АрмаТрак” 804 се проведоха в Пазарджик, Монтана, Плевен и Исперих. Тракторите са произведени от турския концерн Еркунт, а новия им дистрибутор в България е Кооперация „Китка”. Преди да вземем представителството, ние предварително проучихме много добре продукта, дали той е пригоден за българското земеделие, сподели за „Заман” доц. Неделчо Неделчев, консултант в кооперацията.
Една от спецификите на нашето земеделие е високото почвено съпротивление. При нас този показател стига до 1 мегапаскал, докато в Западна Европа е 0,6 мегапаскала. Затова европейските трактори имат много голяма мощност, но им липсва това сцепно тегло, докато при „АрмаТрак” експлоатационното тегло стига 4,4 тона. А знаем, че, за дa теглиш, първо трябва да има много добро сцепление, обяснява специалистът.
С него можеш да извършиш фермирането само с един трактор. Дребните и средните земевладелци с модела могат да извършват тежките обработки. Освен това „АрмаТрак” предлага една много здрава и надеждна машина. В земеделието следващото важно изискване е надеждността, а най-големият мор за машината е прахта и високата влажност на почвата, добавя Неделчев.
Друго важно предимство на модела, който бе представен на земевладелците, е, че производителят дава 2 годишна гаранция за него. По принцип на другите трактори дават 1 година гаранция от производителя и 1 година се добавя от самият продавач, обясняват от фирмата партньор.
За месец и половина откакто имаме договореност с Кооперация „Китка” регистрирахме 18 поръчки, заяви за „Заман” шефът на отдел продажби в „АрмаТрак” Джан Балин.
Според него основните предимства, които се ценят от клиентите, са по-голямата мощност и 30% икономичност в сравнение с останалите трактори в класа си. Освен това на българския пазар предоставяме 2 годишен гаранционен срок, което е рядко срещано тук, добавя Балин.
Засега на българския пазар оперираме с модела 804, но след като се снабдим с необходимите европесйки сертификати, ще можем да предложим и други модели с по-голяма мощност от 90, 100 и 110 к.с. Моделът 804 е с 80 к.с, като при полевите изпитания спокойно може да използва инвентар, пригоден за трактори с 90 к.с., твърди турският мениджър.
Основното представителство на “Китка” е в Стара Загора, където имат шоурум и сервиз, а освен тях със сервизи разполагат и в градовете Добрич, Павликени и Пловдив. Двигател на Перкинс и трансмисия на ЗФ В “АрмаТрак” е вложен двигател на английската фирма “Перкинс”, скоростната трансмисия е на немската “ЗФ”. Производителят на тракторите “АрмаТрак” е фирма „Еркунт трактор”, която е част от голямата групировка „Еркунт” в Турция, която изнася за 22 страни в целия свят. “АрмаТрак” е мултифункционален трактор и е идеален за средни и дребни фермери. Пригоден за различни селскостопански почвени обработки и работи – за слята повърхност, оран, окопаване, култивиране, за транспорт. Тракторът може да се агрегатира с плугове, брани, сеялки, торачки и всякакъв друг инветар. Кабината на модел 804 е снабден с климатик, обемът на двигателя е 4,4 литра, разполага с 16 предни и 8 задни скорости и хидравлични спирачки. Бейнур Сюлейман, Пазарджик

ArmaTrac Демонстрираха “АрмаТрак” трактори в полеви условия